Inclusió
Plats solidaris en La Cuina per a millorar la inclusió d'infants amb discapacitat
Uns sèrie de plats de la carta inclouran un donatiu de mig euro en benefici del Projecte Trèvol i Down Valencia-Treballant Junts.
El Projecte Trèvol destinarà la recaptació a l'àrea d'infància per a disposar del personal de suport necessari que proporcione suports individuals i especialitzats
12/03/2018

Plats solidaris és el nom de la campanya que des de l'1 de març i fins al proper 31 de maig de 2018 posa en marxa el restaurant La Cuina, situat a Ontinyent i dirigit pels germans Joaquim i Santiago Prieto.

La campanya, posada en marxa per primera vegada al restaurant, té com a objectiu col·laborar amb les associacions Projecte Trèvol i Down València-Treballant Junts amb la la finalitat de millorar la inclusió dels més menuts en aquelles activitats que van més enllà de la jornada escolar, com ara ballet, bàsquet, música o natació, així com en millorar el suport a les famílies dels xiquets.

"El funcionament de la campanya és senzill", explica Joaquín Prieto, propietari de La Cuina. "A la nostra carta habitual hem posat una ressenya en molts dels nostres plats per indicar que si el client els demana estarà donant 0,50 euros destinats a, Projecte Trèvol i Down València-Treballant Junts. En finalitzar la campanya es lliurarà a les associacions la recaptació obtinguda, destinant-la a accions concretes ", explica Joaquín Prieto, que destaca desitja que la iniciativa compte amb una bona acollida i obtinga una notable quantitat econòmica.

Així doncs, entre les propostes gastronòmiques seleccionades com plats solidaris es troben els més demandats pel públic com són el usuzukuri de tonyina, el maki de llagostins o la burguer de sípia.

"Hem copiat la idea de la campanya de Restaurantes Contra el Hambre amb els quals col·laborem des de fa 6 anys. Ens va semblar una bona idea, una forma activa de col·laborar i, alhora, que els nostres clients aporten també el seu xicotet granet de sorra que anirà a parar a Projecte Trèvol i Down València-Treballant Junts", explica Joaquín Prieto.

Des del Trèvol i Down València-Treballant Junts aplaudixen la iniciativa i argumenten que la recaptació de la campanya serà de gran ajuda per poder realitzar accions necessàries. En el cas del projecte de la Mancomunitat, la part proporcional de la recaptació es destinarà a l'àrea d'infància per a disposar del personal de suport necessari que proporcionen suports individuals i especialitzats que permeten assolir la inclusió de xiquetes i xiquets, desenvolupant activitats pròpies de la seua edat, que ara es veuen limitats per la discapacitat. Igualment, els tècnics també oferiran suport durant les diferents escoles d'estiu, Nadal o Pasqua per a qui ho requerisca.

 
Per la seva banda la quantia proporcional destinada a Down València - Treballant Junts es destinarà al Programa d'Atenció i Suport per a les famílies de les persones amb Síndrome de Down i diversitat funcional, a fi de poder descentralitzar l'activitat de l'associació i arribar a totes les comarques i, per a això, planegen implementar diverses actuacions en formació, creació de voluntariat als instituts de la zona on es realitzen cicles d'integració social i activitats destinades a les famílies.
 
"Treballem perquè hi haja una inclusió real dels nostres fills en col·legis i centres educatius, en activitats d'oci i temps lliure i en definitiva perquè hi haja una inclusió real en la nostra societat. Ells amb treball i amb esforç aconseguixen moltes coses i així podran millorar les seues oportunitats de futur, però encara queda molt a fer; cal canviar la mirada i no veure sols les limitacions sinó també les capacitats, així com no pensar en les dificultats, sinó en les possibilitats, és llavors quan estem preparats per llançar-nos cap al repte anomenat inclusió ", cita Isabel Picat, membre de Projecte Trèvol i Down València-Treballant Junts.
La iniciativa de col·laboració entre les tres entitats suposa un punt de partida per a facilitar la inclusió.
 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31